ضریب هوشی (IQ) چیست؟

ضریب هوشی IQ یک نسبت است که از تقسیم سن عقلی بر سن تقویمی ضربدر 100 بدست می آید. اگر سن عقلی با سن تقویمی یکسان باشد، ضریب هوشی 100 می شود ولی در بعضی مواقع در بعضی افراد سن عقلی بیشتر می شود که این فرد هوشی بیشتر از سایر افراد دارد.

برای بدست آوردن سن عقلی راه های زیادی وجود دارد و معمولا کارشناسان از تست های خاصی استفاده می کنند. به گفته متخصصان کسانی که بهره هوشی شان بین 85 تا 114 است، هوششان در حد متوسط است که افراد باهوش متوسط 70% جمعیت جهان را تشکیل می دهند.

اگر بهره هوشی بین 115 تا 129 باشد به آنها افراد باهوش گفته می شود و اگر بین 130 تا 144 باشد تیزهوش و افرادی که ضریب هوشی بالاتر از 145 دارند جزء افراد نابغه به حساب می آیند. درباره باهوش ترین فرد در تاریخ نظرات متفاوتی وجود دارد ولی اکثر دانشمندان و کارشناسان، (لئوناردو داوینچی) را بزرگ نابغه جهان می دانند.

البته بالاترین ضریب هوشی که تا به امروز ثبت شده 298 است که مربوط به یک نوجوان امریکایی است. ضریب هوشی (گالیله) نیز 180 و ضریب هوشی (بیل گیتس) که موسس و بنیانگذار شرکت نرم افزاری مایکروسافت است را 160 تخمین می زنند. جالب است بدانید کشور ایران از لحاظرتبه بندی ضریب هوشی در بین کشورهای جهان، رتبه 57 را دارد که این رتبه در کتاب (ضریب هوشی و ثروت ملل) نوشته پروفسور (ریچارد لین) که در سال 2002 منتشر شده است ثبت شده است.

 

منبع دریافت این مطلب : باشگاه خبرنگاران جوان

هیچ نظری تا کنون برای این مطلب ارسال نشده است.
ارسال نظر برای این مطلب غیر فعال شده است!