سخنی با شما که بچه مدرسه ای دارید

 بد نیست در کنار تمام این حرف ها گوشه نگاهی هم به راه و رسم دانش آموزپروری بخصوص اگر آن دانش آموز یک نوجوان باشد، داشته باشید.

ـ اتاق دانش آموز باید مناسب باشد: جالب است بدانید نور نامناسب و ناکافی سبب خستگی چشم می شود تا جایی که گاهی گفته می شود 50 درصد خستگی هنگام درس خواندن می تواند مربوط به نور فضای مطالعه باشد.

به وسایل گرمایشی و سرمایشی اتاق هم دقت کنید، اگر اتاق بیش از حد سرد یا گرم باشد بازدهی یادگیری دانش آموز پایین می آید.

ـ با مشاور مدرسه در ارتباط باشید: اگر در رابطه با مسائل تربیتی نوجوان به مشکلی برمی خورید می توانید با مشاور مدرسه در ارتباط باشید.

خوبی مشاور مدرسه این است که از وضعیت انضباطی و تحصیلی فرزند شما مطلع است و تا حدودی با او آشنایی دارد.

ـ تغییرات دوران نوجوانی را به رسمیت بشناسید: فرزند شما دیگر یک کودک دبستانی نیست، او نوجوان شده و حالا در مدرسه راهنمایی یا دبیرستان درس می خواند.

نخواهید که برای تمام کارهایش گزارش لحظه به لحظه به شما بدهد به جای آن به نشانه ها و رفتارهایش دقت کنید، دوستانش را بشناسید و تماس های تلفنی اش را دورادور زیر نظر داشته باشید.

ـ او را فقط با خودش مقایسه کنید: یادتان باشد نتایجی که فرزندتان می گیرد باید با هوش و ظرفیت خودش سنجیده شود نه با پسردایی یا دختر عمه.

مقایسه کردن نوجوانان یکی از مخرب ترین رفتارهای والدین است که اثرات بدی بر اعتماد به نفس فرزندان می گذارد.

ـ نمره مهم نیست: با توجه به این که هنوز هم نوجوانان با نمره سر و کار دارند و احتمالا آخرین گروهی هستند که با این نمرات دست و پنجه نرم می کنند بد نیست قبل از هر چیز این نکته را بگوییم که پدر و مادر گرامی، قرار نیست فرزند شما در تمام درس ها نمرات ممتاز داشته باشد.

طبیعی است که او در برخی دروس قوی تر و در برخی دیگر ضعیف تر باشد. به او فشار نیاورید که تمام درس ها را در یک سطح قرار دهد بلکه تلاش کنید در طی این سال های طلایی استعدادهای اصلی اش را بشناسد و به موقع، به پرورش همان ها بپردازد.

یادتان باشد وقتی فرزندتان در تمام سال های نوجوانی دغدغه نمره داشته باشد فراموش می کند که باید طی این سال ها علایقش را نیز شناسایی کند و راهش را پیدا کند. لطفا به جای این که آنها را تحت فشار قرار دهید به آنها کمک کنید راه خودشان را پیدا کنند.

سخنی با دانش آموزان

این سه ماه تابستان هم مثل باقی روزهای سال آمد و رفت. حالا همین فردا، پس فردا باید کله سحر بیدار شوید، لباس های فرم مدرسه تان را بپوشید و کوله پشتی به دوش راهی خانه دومتان شوید.

9 ماه پیش روی شماست تا یک سال تحصیلی موفق را پشت سر بگذارید. فرقی نمی کند دبستانی هستید یا دبیرستانی؛ درس خواندن راه و رسم خودش را دارد و اگر از همین روزهای اول مهر درس ها را قاعده مند و اصولی بخوانید از این روزهای تکرارنشدنی لذت بیشتری هم خواهید برد و اما راه و رسم درس خواندن.

ـ 30 دقیقه درس، 10 دقیقه استراحت: حداکثر زمانی که افراد قادر هستند روی یک موضوع تمرکز داشته باشند، حدود 30 دقیقه است بنابراین سعی کنید بعد از 30 دقیقه مطالعه دقیق، حدود 10 دقیقه استراحت کنید.

ـ بعد از غذا بلافاصله درس را شروع نکنید: برنامه درسی تان را به گونه ای تنظیم کنید که چند ساعت پس از صرف غذا مطالعه را شروع کنید و از خوردن غذاهای چرب و سنگین هم خودداری کنید چرا که این غذاها جریان خون را متوجه دستگاه گوارش می کند و خونرسانی به مغز کمتر می شود و در نتیجه از قدرت تفکر و تمرکز کاسته می شود.

ـ برنامه خوابتان را منظم کنید: خواب کافی (نه زیاد و نه کم) سبب تقویت حافظه و فراگیری می شود.

ساعت ها بیداری در طول شب و نداشتن خواب کافی در طول روز، کمیت درس خواندن را زیاد می کند، اما به همان اندازه از کیفیت آن می کاهد.

ـ درس ها را مفهومی بخوانید: در هر درسی ابتدا اصل مطلب را یاد بگیرید و بعد به سراغ نکات ریزتر یا مثال های اضافی بروید.

ضمن خواندن درس به نکاتی که معلم تاکید بیشتری بر آنها داشته، دقت کنید و آنها را با مداد رنگی یا ماژیک مشخص کنید.

ضمنا این نکته را هم به یاد داشته باشید که درس های حفظی هم تا حدودی یادگرفتنی هستند و برای حفظ کردنشان بهتر است که یک سوم وقت را صرف مطالعه و خواندن کنید و دوسوم وقت باقیمانده را صرف حفظ کردن کنید، یعنی ابتدا متن درس را روخوانی کنید و بعد به حفظ آن بپردازید.

ـ جدول و نمودارها جزو کتاب است: یادتان باشد این جدول ها و نمودارهای رنگی برای خوشگلی کتاب کشیده نشده، بلکه برای این است که شما آنها را بخوانید تا اصل مطلب را بهتر و ساده تر یاد بگیرید.

معلوم نیست چرا بعضی از دانش آموزان فقط متن کتاب را خوب می خوانند و از بقیه غافل می مانند، ضمن این که معمولا جدول ها و نمودارها برای طراحان سوال یک منبع مهم به شمار می رود.

ـ خلاصه نویسی کنید: یکی از بهترین راه های یادگیری و حفظ یادگرفته ها، خلاصه نویسی مخصوصا برای بچه های دبیرستانی است.

گاهی خواندن چند صفحه خلاصه می تواند یادآور یک کتاب کامل باشد. شاید بگویید خلاصه نوشتن وقت زیادی را از محصل می گیرد، اما یادتان باشد شما درس را یکبار خلاصه نویسی می کنید

ولی می توانید بارها از آن خلاصه استفاده کرده و کل کتاب را در مدت زمان کوتاهی دوره کنید، ضمنا بد نیست گوشه چشمی هم به کنکور داشته باشید، در روزهای نزدیک کنکور این خلاصه ها حکم فرشته نجات را دارند.

ـ مدرسه مشاور دارد: وقتی با دوستتان دعوا کرده اید، وقتی از دست معلم دلخورید، وقتی از دست والدین شاکی هستید.

اصلا وقتی دلتان می خواهد با یکی حرف بزنید بد نیست به مشاور مدرسه هم فکر کنید، نگران نباشد مشاوران معمولا آدم های رازداری هستند و راهکارهای بدی هم نمی دهند.

 

منبع دریافت این مطلب : جام جم آنلاین

هیچ نظری تا کنون برای این مطلب ارسال نشده است.
ارسال نظر برای این مطلب غیر فعال شده است!