تندخوانی

برای اینکه بتوانید تند تر درس بخوانید و همینطور نکات ریز را هم یاد بگیرید به چند نکته مهم باید توجه کیند.

شما باید بتوانید روی زمان مطالعه خود مدیریت داشته باشید یعنی مثلا از 20% زمان برای انجام 80% کارهایت استفاده کنید.برای اینکه مدیر زمان خوبی باشید باید کار های مهم را تشخیص دهید.

از نظر مدیریت زمان کارها به چند دسته تقسیم می شوند:

1- کارهای مهم و فوری: این کارها خود به خود انجام می گیرد.

2- کارهای مهم و غیر فوری: این دسته کارهایی هستند که افراد موفق و ناموفق را از هم جدا می کنند و معمولا افراد ناموفق آن را به تعویق می اندازند.

3- کارهای فوری و غیر مهم: این کارها در جهت اهداف انسان نیستند اما انجام می شود.

4- کارهای کم اهمیت و غیر ضروری: بعضی افراد به خاطر ناتوانی در انجام کارهای مهم و فوری ( گاهی برای تفنن و گاهی برای فرار از تمرکز حواس ) خود را به این کارها سرگرم می کنند.

حالا شما برای تند خوانی باید چه کار کنید تا به هدف خود برسید:

اول از همه چشم شما با نوشته ها و واژه ها برخورد می کند.و بعد انتقال مفهوم از لفظ به ذهن خواننده و دریافت معنی از متن انجام می شود.بنا بر این ذهن ما از دیدن یک کلمه یا مرور یک جمله به مفهومی که در بطن آن واژه یا آن جمله نهفته است منتقل می شود.

حال هرچه چشم انسان در دیدن سرعت داشته باشد و سریعتر از کلمات تصویر گرفته و به ذهن بفرستد و هرچه ذهن سریع تر معنی آن را در یابد و مفهوم را درک کند هم مطالعه تند تر می شود و هم سریع خوانی شما علمی تر می شود.

ذهن شما باشد عادت کند که مفهوم کامل جمله را در یابد ،نه اینکه صرفا آن را بخواند و رد شود و به معنای تک تک کلمه ها توجه کند.

حالا در می یابیم که نقش تمرکز فکر در موفقیت تند خوانی تاثیر زیادی دارد.

                                            تندخوانی

تمرینات این قسمت به شما کمک خواهند کرد تا با ایجاد یک نوع ریتم بتوانید زمانی را برای مرور کردن هر صفحه ای که لارم دارید کنترل کنید .

ریتم کار خود را انتخاب کنید. به یک ساعت دیواری که دارای ثانیه‌شمار باشد نگاه کنید و یک ریتم تک شماره‌ای در هر ثانیه انتخاب کنید. این کار را با شمردن 1،1،1، ... تا ده ثانیه انجام دهید.

ریتم خود را انتخاب کنید. این بار ریتم دو ثانیه‌ای را انتخاب کنید. باز هم به ثانیه‌شمار ساعت نگاه کنید و بدین طریق برای خود بشمارید 1،2؛ 1،2؛ 1،2؛ ... تا ده ثانیه سپس شروع کنید به

خواندن. حدود پنجاه صفحه را با ریتم هر دو ثانیه یک صفحه به طریق فوق و با انگشت راهنما بخوانید.

ریتم کار خود را 4 ثانیه ای انتخاب کنید. این بار با مشاهده ساعت و شمردن 1،2،3،4؛ 1،2،3،4؛ 1،2،3،4، ... تا دوازده‌ثانیه ریتم چهارثانیه‌ای را به کار ببرید.شما می توانید به همین ترتیب ریتم درس خواند خود را بالا ببرید.

در ابتدا کمی ناامید کننده و باعث حواسپرتی شما خواهد شد ولی در اغاز تمرینات خود لازم است مراحل پیشنهادی را با دقت تمام اجرا کنید. برای تمرین های نخستین دید زنی کتابی را که می خواهید بخوانید به طور باز بر روی یک میز قرار دهید از انگشتان نشان دست چپ خود به عنوان یک راهنما استفادهدکنید و با چشم سر انگست خود را دنبال کنید .

برای این که در مطالعه خود موفق باشید باید درست مطالعه کنید. یعنی برنامه درسی خود را طوری تنظیم کنید که وقتی کتاب هایتان را می خوانید هدفی واضح و روشن را دنبال کنید.و همین طور طوری برنامه ریزی کنید که ابتدا کتاب های آسان را مطالعه کنید سپس کتاب های مشکل.

                                       تندخوانی

همین طور در هنگام مطالعه یک کتاب هم ابتدا قسمت های آسان را بخوانید.موضوع های مشابه را پشت سر هم قرار ندهید و تا حد ممکن بین آنها فاصله بندازید.

در حد امکان برای یک کتاب بیش از دو ساعت وقت نگذارید. اگر می خواهید در شش روز هفته ، شش کتاب بخوانید، هرگز هر کتاب را در یک روز نخوانید و برای شش روز ، شش کتاب در نظر نگیرید . بهتر است هر روز را به شش قسمت تقسیم کنید و در هر قسمت ، یک کتاب بخوانید و این روند را در شش روز هفته ادامه دهید .

به روش تدریجی درس بخوانید ، یعنی در طول سال تحصیلی درس بخوانید و خواندن دروس را به شبهای قبل از امتحان موکول نکنید.

اگر کمی دقت و تامل در کار های خود داشته باشیم در می یابیم که مشکل اصلی کمبود وقت نیست ، بلکه در نحوه استفاده از آن است.

تند خوانی فوایدی هم دارد که عبارتند از:

الف- کامل کردن روش خواندن اجمالی و افزودن به ارزش آن؛

ب- مرور کردن مطالبی که قبلاً خوانده‌اید؛

جانشین ساختن این روش با روش مطالعه دقیق و کامل، هنگامی که درک کمتری از مطالب مورد نیاز است و وقت کمتری موجود است.

تمرین کنید تا میتوانید تند خوانی را تمرین کنید. تند خوانی نیز همچون سایر مهارتها نیاز به ممارست دارد.و تمرکز خود را حین مطالعه کاملا حفظ کنید.و در حین خواند مطلب به هیچ چیز دیگری فکر نکنید.

           تندخوانی

 

منبع دریافت این مطلب : شبکه رشد

هیچ نظری تا کنون برای این مطلب ارسال نشده است.
ارسال نظر برای این مطلب غیر فعال شده است!