سه طرح آموزشی الهام بخش برای نابینایان

 

 

 

نابینایان می توانند رقصنده حرفه ای باله شوند

برای کسی که نابینا یا کم بیناست، باله رقصیدن بسیار دشوار و رقصنده حرفه ای باله شدن، غیرممکن به نظر می رسد. اما برنامه آموزشی یک گروه رقص در برزیل نشان داده که این فرض اشتباه است. مبتکر این طرح فرناندا بیانکینی است.

بیانکینی رقصنده و فیزیوتراپ است و از 20 سال پیش به نابینایان رقص باله یاد می دهد. 120 شاگرد دارد. شاگردانش بین سه تا 60 سال سن دارند. وی طی سالها متدش را گسترش داده است. با کمک روش آموزشی وی، نابینایان می توانند مثل افراد معمولی باله برقصند.

این کلاسها تعادل، حس اعتماد به نفس شاگردان را بیشتر می کند و همچنین در افزایش ادراک آنها از محیط اطرافشان نقش دارد. برخی از شاگردان بیانکینی کاملا نابینا هستند، برخی از آنها در بینایی مشکل دارند.

تلاشهای فرناندا بیانکینی تنها به آموزش محدود نمی شود. او می خواهد نگاه مردم را نسبت به کسانی که ناتوانی جسمی دارند، تغییر دهد.

وی قصد دارد با الهام از همین شعار مدارسی مشابه در برزیل و سراسر دنیا تاسیس کند

«بیت باکسینگ» برای دانش آموزان نابینا

دانش آموزان مدرسه «لاول برای نابینایان» در برانکس، شمال محله منهتن نیویورک، «بیت باکسینگ» (beatboxing) می آموزند. «بیت باکسینگ» یعنی تولید نت توسط دهان.

کلاسهای «بیت باکسینگ» درس در چارچوب برنامه موسوم به «بیت راکرز یا نوازندگان بیت» برگزار می شود. با کمک این برنامه دانش آموزان نابینا یا کسانی که دچار اختلال بینایی هستند، می توانند بهتر از صدایشان استفاده کنند

کیک درام (kick drum)، هی هت (hi hat)، و اسنِیر (Sanre) صداهای اصلی برای تولید صداهای شبیه به صدای سازهای کوبه ای با دهان هستند. اما اینک تبدیل به ابزاری جدید و موفق برای یادگیری شده اند. این برنامه پنج سال است که در این مدرسه اجرا می شود.

در حال حاضر برنامه «بیت» (B.E.A.T) مشغول آماده کردن مواد درسی گفتار درمانی بر اساس تمرین، بازی و شیوه بیان است. هدف این است که دانش آموزان بتوانند حروف را به درستی تلفظ کنند، بخوبی بیان کنند و در نهایت بتوانند بنویسند.

اولین آموزگار نابینایان در کامبوج

پالا نئانگ در کامبوج یکی از اولین آموزگاران معلولین و کسانی است که از نارسایی های جسمی رنج می برند و اغلب در حاشیه جامعه جای دارند. وی اینک پنج مدرسه مخصوص نابینایان را اداره می کند.

سازمان غیردولتی کروسار تمی تنها جایی در کامبوج است که از 21 سال پیش برنامه ای جامعی برای آموزش کودکان نابینا دارد. پالا نئانگ 54 ساله با شخصیت پر جذبه خود نیروی محرک این مرکز است.

پالال نئانگ 213 دانش آموز دارد و از زمانی که سازمان غیردولتی پیوسته 1400 دانش آموز تحصیلات خود را زیر نظر او تکمیل کرده اند.

خانم پالا ماشین تحریرهای بریل قدیمی و پرسر و صدا را دور انداخته و به جای آنها از تنها چاپگر بریل موجود در کامبوج استفاده می کند. وی با این چاپگر کتاب های درسی برای پنج مدرسه و حتی نت موسیقی هم چاپ می کند. وی معتقد است موسیقی بهترین ابزاری است که می توان با آن کودکان نابینا را از لاک خود بیرون آورد و تشویق شان کرد با دنیای بیرون ارتباط برقرار کنند.

پالا نئانگ به خاطر تلاشهایش، اخیراً یکی از نامزدهای جایزه جهانی بهترین آموزگار شده بود.

 

منبع دریافت این مطلب : یورو نیوز

هیچ نظری تا کنون برای این مطلب ارسال نشده است.
ارسال نظر برای این مطلب غیر فعال شده است!