رشته تجربی؛ انتخاب نیمی از دانش آموزان

به گزارش تیزلند، به نقل از همشهری آنلاین، به استناد آخرین گزارشهای دریافتی تا روز بیست و هشتم مهرماه، اطلاعات ثبتنامی 885هزار و 975نفر بهعنوان دانشآموز در مقطع متوسطه دوم نظری در سامانه سناد به ثبت رسیده است. مدیرکل آموزش متوسطه دوم وزارت آموزش و پرورش در توضیح جزئیات انتخاب رشته دانشآموزان شاخه نظری گفت: در مجموع 17.8درصد در رشته ریاضی فیزیک، 46.1درصد در رشته علوم تجربی، 35.5درصد در رشته علوم انسانی و 0.75درصد در رشته علوم و معارف اسلامی ثبتنام کردهاند. اگرچه بهگفته قربانعلی افشانی سال گذشته آمار دانشآموزان در رشته علوم تجربی 46.37درصد بوده و به این ترتیب با کاهش 0.27درصدی دانشآموزان در این رشته مواجه بودهایم اما این ریزش کمتر از نیم درصد در تحلیل علاقه دانشآموزان ایرانی به رشته تجربی معنا دار نیست و همچنان باید نگران هشدارها درباره گرایش نامتعادل به این رشته، بر هم خوردن آمایش تحصیلی و تورم در رشتههای دانشگاهی مرتبط با پزشکی در سالهای آینده بود.
همه بهدنبال دکتر شدن
مشابه این اظهارات را معاون متوسطه آموزش و پرورش یکماه قبل هم داشت و گفت: «از 880هزار داوطلب کنکور امسال، 520 هزار داوطلب رشته تجربی و 360 هزار داوطلب 2 رشته انسانی و ریاضی بودند.» آماری که علی زرافشان اعلام کرده بود هم نزدیک به همین اعداد اعلام شده از سوی افشانی است و این در حالی است که وی جزئیات این اتفاق را اینطور توضیح داد: «این درحالی است که کل ظرفیت رشته تجربی، 200هزار نفر است.» زرافشان در همان مقطع هم هشدار داد: «این تمایل برای رشته تجربی تا چند سال آینده که چندان هم دور نیست میزان داوطلبان کنکور در رشته تجربی را بهشدت افزایش خواهد داد و تجربه تلخ پشتکنکوریها برای فارغالتحصیلان رشته تجربی و دیپلمهای تجربی تکرار میشود.» پیش از این البته عده زیادی درباره تورم در رشتههای تجربی و تمایل بالا برای دکتر شدن هشدار داده بودند.
در یک نمونه سال گذشته معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به صراحت گفت: «در ایران همه بهدنبال دکتر شدن هستند که این امر در حال آسیب زدن به خروجی دانشگاههاست.» مخاطب این هشدار البته هم دانشگاهها و هم مدارس بودند و حالا آمار هم تاییدکننده نگرانی کارشناسان است. حالا فقط چند سالی تا تحقق کامل نظام آموزشی جدید باقی نمانده است. امسال برای نخستینبار پایه دهم در مدارس مستقر شد و مقطع پیش دانشگاهی هم تا 2سال دیگر حذف خواهد شد.آموزش و پرورش هم برای نخستین بار هدایت تحصیلی را در پایه نهم اجرا کرد که البته تجربه موفقی نبود.
منبع دریافت این مطلب : همشهری آنلاین